13 Jan 2013, 1:46pm
Дебати
Автор: Асен Генов

коментиране
 • С помощта на:

 • Кръгла маса: България и Република Македония: а сега накъде?

  Представителят на фондация “Четиринадесети януари”, Константин Павлов, взе участие, а екипът на фондацията осъществи живо излъчване в мрежата на организираната кръгла маса с участието на македонски и български експерти на тема:

  България и Република Македония: а сега накъде?

  Неотдавнашното решение на България да не подкрепи даването на дата за преговори за членство в ЕС на съседна Македония създава реална опасност медийните престрелки да прераснат в порочен кръг, в който националистическата реторика от едната страна на границата да подхранва омразата и страховете от другата. Втвърдяването на официалните позиции неминуемо втвърдява и границите и стереотипите, които делят двете балкански земи. Има ли изход от порочния кръг? Каква е ролята на македонското и българското гражданско общество за идентифицирането на общи интереси, на искания към политическите елити и на положителни послания към гражданите от двете страни на Осогово и Огражден?

  Тези въпроси са във фокуса на предстоящия дебат с участници: Борян Йовановски (журналист и бивш говорител на президента Борис Трайковски), Огнян Минчев (СУ “Св. Климент Охридски”), Йован Димитров (блогър, Скопие), Антоанетa Приматарова (Център за либерални стратегии, София), Роберто Беличанец (председател на Центъра за медийно развитие, Скопие), Константин Павлов-Комитата (блогър, София)

  Модератор: Димитър Бечев (Директор на ЕСВП – София)

  Видео:

  retweet Кръгла маса: България и Република Македония: а сега накъде?
  *име

  *e-mail

  уеб сайт

  leave a comment