1 Nov 2012, 12:46am
Интервюта медии общо
Автор: Асен Генов

коментиране
 • С помощта на:

 • Покана за интервю с посланик Хьопфнер

  Matias Hoepfner De ambassador Bg 8710 300x221 Покана за интервю с посланик Хьопфнер

  Посланик М. Хьопфнер

  До:
  Негово превъзходителство посланика на Република Германия в България
  г-н Матиас Хьопфнер

  Ваше Превъзходителство, уважаеми г-н Посланик,

  Проследихме реакцията Ви по повод цензурираното Ви мнение, изразена във Ваше писмо до вестник Монитор.

  Със съжаление констатирахме, че цензурата над думите Ви продължи и след писмото Ви до главните редактори. С изключение на Капитал Daily, нито едно печатно издание не публикува дори и ред информация за становището Ви за състоянието на българските медии. До колкото успяхме да проследим и водещите телевизионни канали, в тях също така не открихме своевременен ясен и изчерпателен репортаж за изразеното от Вас становище, че един от най-масовите вестници в България си е позволил да редактира думите Ви по начин, изопчаващ позицията Ви и създаващ грешно впечатление за оценката Ви на медийния пейзаж и актуалната политическа обстановка в България.

  „Фондация „Четиринадесети януари“ е гражданска организация, която продължително и упорито се застъпва за свободата на словото в България и която се стреми да постигне максимална прозрачност, отчетност и отговорност у българските политици и институции. Тя е позната най-вече с проекта си politikat.net (и неговия раздел „Бойкометър“), който е посветен на обещанията, дадени от политиците и заявените от тях политически становища. Фондацията проведе редица видеоинтервюта с министри, зам. министри и водещи политици, които публикува изцяло, без никаква редакция в Интернет, като интервюто, проведено през м. юли с министър-председателя Бойко Борисов, двамата вицепремиери Дянков и Цветанов и министър Делян Добрев, което се превърна в знаково медийно събитие за 2012г.

  От името на нашата фондация и от името на нашия проект Ви отправяме покана за видео интервю по актуални въпроси, свързани с цензурираното Ви мнение и последващите събития.

  С уважение,
  Асен Генов
  Константин Павлов
  Фондация “Четиринадесети януари”

  retweet Покана за интервю с посланик Хьопфнер
  *име

  *e-mail

  уеб сайт

  leave a comment