26 Nov 2012, 5:03pm
общо
Автор: Асен Генов

1 коментар
 • С помощта на:

 • Бъдещето на www.politikat.net, политическото лицемерие и защитата на цифровите права

  Komita i Asen award 300x257 Бъдещето на www.politikat.net, политическото лицемерие и защитата на цифровите права

  Наградите "Валя Крушкина"

  Асен Генов и Константин Павлов, основатели на Фондация „Четиринадесети януари“ и носители на Специалната награда “Валя Крушкина — Журналистика за хората”, връчена за цялостен принос в отразяване на актуални теми у нас, както и за материали, провокирали обществен дебат, продължават своята дейност по проекта “Гражданска инициатива за намаляване на политическото лицемерие” и сайта www.politikat.net, проследяващ обещанията и твърденията на политиците у нас.

  Този път усилията им ще бъдат съсредоточени към осъществяване на серия от некомерсиални видео дебати, излъчвани на живо в Интернет. Вече бяха проведени три такива дебата с участие на парламентарни и извънпарламентарни политически сили – за политиката на доходите до изборите през 2013г, за Бюджет 2013г и за референдума за бъдещето на проекта АЕЦ „Белене“.

  Проектът ще усили гражданския контрол върху употребата на специални разузнавателни средства и върху достъпа на силовите институции до трафични данни. В тази част авторите ще запознаят обществото с реалните мащаби и ефект от нарушаването на цифровите права на гражданите и фактическата полза за опазване на законността и обществения ред в страната.

  Инициаторите планират широка разяснителна дейност в областта на цифровите права, както и възможността за гражданите да потърсят ефективна защита и информация дали и при какви обстоятелства са били обект на достъп до трафични данни и обект на употреба на СРС.

  Пресконференцията ще бъде проведена на 29 ноември 2012 г., в 10:00 ч, в пресцентъра на БТА.

  Заповядайте!

  retweet Бъдещето на www.politikat.net, политическото лицемерие и защитата на цифровите права
  26 Nov 2012, 5:20pm
  от анонимен


  Какво е лицемерие и какво е истинска политика? Очевидно е че двете неща не се припокриват в чистия смисъл на понятията, но практиката показва, че те деве най-често са като “дупе и гащи”, извинете ме за уличния израз. :) Как ще убедите хората, че изобщо съществуват средства за намаляване на лицемерието.

  *име

  *e-mail

  уеб сайт

  leave a comment